Abubakar Usmanov

Wereldkampioen, topsporter en ‘schoonzoon van’. Abu heeft al eerder lesgegeven en zelf veel ervaring in de gym. Abu geeft de Small Group Combi-Boks waarbij krachttraining wordt gecombineerd met kickboksen.

Topsportmentaliteit

Met dat kickboksen zit het bij Abu wel goed. Precies op zijn 5e verjaardag is hij hiermee gestart en op zijn 7e nam hij deel aan zijn eerste wedstrijd! Door zich volledig te focussen op het kickboksen wordt het weer helemaal rustig in zijn hoofd, de ideale uitlaatklep.

De aanpak van Abu

Abu houdt ervan om mensen enthousiast te maken en in beweging te krijgen met boksen en krachttraining. Volgens Abu de ideale combinatie; krachttraining heeft een positieve invloed op het kickboksen. Kickboksen is een intensieve sport, goed voor de zelfverdediging en conditioneel zal je er flink op vooruit gaan. Uiteindelijk ervaar je mentaal ook veel voordelen en word je zelfverzekerder. Hij zal je eerst een goede basis aanleren, je grenzen laten verleggen en helpen om samen jouw persoonlijke doel te bereiken. Abu gaat je sterker maken zodat je uiteindelijk beter in je vel zit.

Enkele behaalde fysieke doelen van Abu

  • 10e Nederlands Kampioen kickboksen, Almere, 2011
  • 12e, Benelux Kampioen kickboksen, Antwerpen, 2013
  • Wereldkampioen, -63 kg, Rome, 2019
Terug naar trainers