ondernemer die sport en kijkt op mobiel en daarbij gezondheid en ondernemen combineert

2 november, 2022

Fit blijven als ondernemer

Wanneer je een eigen onderneming hebt, ben je hier natuurlijk heel druk mee. Het ondernemen krijgt een grote prioriteit in je leven en sporten en gezond eten schieten er soms bij in. Je wil wel fit worden, maar je wil hiervoor niet je leven op pauze hoeven zetten. Bij YOUR | Physical Coach sporten is altijd aangepast op jouw ritme, ook als je druk met ondernemen bezig bent. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet hoe je hier zelf mee aan de slag kan.

Tips om tijdens het ondernemen in balans te blijven

Het belangrijkste is natuurlijk het in balans houden van het ondernemen en privé. Als het niet goed gaat met het ondernemen, voel je je minder voldaan, wat jouw privéleven beïnvloedt. Maar het werkt ook andersom; als je niet genoeg ruimte hebt om in je privéleven voor sport en vermaak, zal je met minder energie en plezier ondernemen. Deze dingen kunnen je misschien helpen:

  • Zie het belang in van je mentale gezondheid. Gelukkig is er steeds meer bekend over het belang van mentale gezondheid, ook bij het ondernemen. Als jij je niet goed voelt, zal je ook niet lekker aan de slag kunnen. Zoek daarom hulp als je niet lekker in je vel zit. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een bedrijfscoach, of een psycholoog.
  • Maak echt tijd vrij om te sporten. Als je sport weer serieus wil oppakken, is het van belang om naar jouw planning te kijken. Heb je er wel tijd voor vrijgemaakt? Het is belangrijk om beweging en gezonde voeding hoog genoeg op je prioriteitenlijst te zetten. Gelukkig bieden we bij YOUR | Physical Coach ook personal training sessies van een halfuur.
  • Met rust en regelmaat houdt je het langer vol. Door een aantal vaste momenten te pakken waarom je sport, gaat het in jouw ritme zitten. Dit kan helpen om het langer vol te houden. Wanneer je gewend bent om iedere dinsdag op tijd je sportkleren aan te trekken en te gaan trainen, wen je aan dit ritme. Na een tijdje zal je merken dat dit als vanzelf gaat.
  • Zorg voor een goede balans. Natuurlijk kan het zo zijn dat je het tijdelijk wat drukker hebt door je werk en het ondernemen en je niet zo snel je planning aan kan passen. Wij passen de personal training dan altijd aan naar jouw niveau. Zodat je er weer keihard tegenaan kan als je weer meer tijd hebt.
  • Wees reëel; niet iedereen hoeft een topsporter te worden. Uiteraard kunnen wij alle sporters begeleiden, van amateursporters tot topsporters! Maar wanneer jij druk met ondernemen bezig bent, kan dit ook al voelen als topsport. Ga hier dus verstandig mee om en heb geen onrealistische verwachtingen. Wij helpen jou weer fit te worden, op een manier die in jouw leven past! Onze slogan is niet voor niets: geen sixpack voor even, maar fit voor het leven!

Fit on the job

Naast de balans tussen werk en privé, kan je ook tijdens je werk een aantal dingen doen om vitaal te blijven.  Het lijkt misschien lastig, maar met deze praktische tips kan je aan de slag.

  • Varieer genoeg. Je kent het wel. Je zit al uren aan één taak te werken en je concentratie is op. Het lukt je maar niet om dat ene probleem op te lossen. Daarom besluit je te gaan lunchen en het even weg te leggen. Wanneer je terugkomt van je lunch schiet je opeens de perfecte oplossing binnen: je hebt weer inspiratie. Het kan helpen om variatie in te brengen om je productiviteit en creativiteit te verhogen. Door bijvoorbeeld één grote taak op te delen, en op de juiste momenten een korte pauze in te lassen.
  • Zorg dat je niet te lang zit. Er wordt wel eens gezegd ‘zitten is het nieuwe roken’. De gemiddelde werkende Nederlander zit maar liefst negen uur per dag! Als je zelf veel zit tijdens je werk, kan je hier zelf op verschillende manier en verandering in brengen. Bijvoorbeeld met een hoog bureau, waar je bij kan staan. Maar ook het inlassen van een wandelpauze, naar je werk met de fiets, en even naar die ene collega lopen in plaats van een mailtje sturen.
  • Integreer beweging in je dagelijkse routines. Deze tip sluit aan bij de voorgaande. Wanneer je er een gewoonte van maakt om bijvoorbeeld de trap te nemen, in plaats van de lift. Of iedere dag na je werk met de fiets je kinderen van de creche halen, in plaats van met de auto. Zo krijg jij ook je dagelijkse beweging zonder dat je die dag een intensieve training hebt gepland.

Lukt het je met behulp van deze tips nog niet om fitter te worden? Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Bij YOUR | Physical Coach hebben we personal training die bij je past, ook trainingen van een halfuur. Uit onderzoek blijkt dat het effectiever is om twee keer een halfuur te sporten, in plaats van één keer een uur in de week. Meer weten over onze trainingen? Neem contact met ons op voor een gratis intake!

Bekijk overige berichten