review YOUR physical coach - Martine

6 september, 2023

Get fit with… Martine

In deze blog volgen we het bijzondere verhaal van Martine. Martine is huisarts en ziet hoeveel gezondheidskwalen voorkomen kunnen worden door het hebben van een gezonde leefstijl. Toen duursport steeds terugkerende blessures veroorzaakte, kwam Martine bij YOUR | physical coach terecht. Krachttraining vond ze maar niets en toch ontwaakte er een vuurtje toen ze aansloot bij de eerste Small Group les.

Get fit with

Iedere sporter heeft zijn of haar eigen doelen en motivaties. De komende tijd volgen we een aantal enthousiaste sporters bij YOUR | Physical Coach. Wat drijft hen om te sporten en wat zijn hun sportdoelen? We kijken waar ze nu staan, hoe zij aan hun doelen willen gaan werken, en of het ze lukt om het vol te houden. Iedere maand plaatsen we een update waarin je leest hoe het met de  Get Fit With sporters gaat.

Lees hieronder meer over het inspirerende verhaal van Martine!

Bekijk overige berichten

Over Martine

Martine is een 47-jarige Elstenaar, en al jaren fervent duursporter. Na het lopen van een marathon in 2016 kreeg ze helaas last van steeds terugkerende blessures. Na verschillende behandelingen gaf haar fysiotherapeut aan dat het van belang was dat zij haar kracht zou gaan opbouwen. Dat vond ze maar niks: “het leek niks voor mij, een beetje stom gewichten wegduwen”. Daarbij voelde ze bij een typische sportschool ook niet echt dat ze persoonlijke begeleiding kreeg. Daarom ging Martine op zoek naar iets anders. Een vriendin sportte al langer bij YOUR | Physical Coach en sleurde haar met tegenzin mee naar een small group les…

Waarom past de aanpak van YOUR | Physical Coach bij Martine?

Al bij de eerste les dat Martine mee ging was ze enthousiast over de aanpak van Ronald en Nicolette. Bij YOUR | Physical Coach ging ze eerst een personal training traject in. Daarbij werd gekeken naar haar specifieke belastbaarheid en eventuele blessures. Toen dit aangepakt was, kon ze beginnen bij de Small Group. Ze vond de lessen zo leuk dat ze nu meerdere keren per week komt en de lessen combineert met hardlopen en pilates. In het begin was het vooral de afwisselende lessen die haar motiveerden, en Martine merkt gemotiveerd te blijven door de persoonlijke begeleiding. “Bij een sportschool loopt er een keer iemand met je mee langs de apparaten en dat is het dan wel. De vrije gewichten die we bij YOUR | Physical Coach gebruiken hebben mijn voorkeur. Daarbij sport je samen in een groepje, en wordt je persoonlijker begeleid”.

Martine’s doel

Martine wil graag haar kracht opbouwen. Na haar blessures is ze langzaam het sporten gaan opbouwen, en nu kan ze eindelijk werken aan het opbouwen van haar kracht. Daarom wil ze kijken wat ze in een halfjaar krachttraining kan bereiken: “Mijn uithoudingsvermogen is goed omdat ik dat altijd al leuk vond, nu wil ik mij specifiek focussen op de kracht. Het lijkt me echt leuk!”. Kortgezegd is haar doel dus:

  • Een halfjaar meedoen met de Small Group Kracht-les. Iedere 8 weken wordt er een 1RM test gedaan en kan Martine bijhouden of ze vooruit is gekomen.

Hoe wil Martine dit gaan bereiken?

Martine gaat iedere week naar de Small Group Kracht. Daar houdt ze samen met de andere sporters in een app bij hoe het gaat. Omdat het een leuke les is, motiveert dit haar. Daarnaast hoopt ze tips en advies te krijgen van de trainers van YOUR | Physical Coach, wanneer zij vastloopt, of gedemotiveerd is.

Startpunt Small Group Kracht

Op 30 augustus heeft Martine een 1RM test gedaan. Dit houdt in dat ze heeft getest hoeveel ze maximaal kan tillen bij de benchpress, squat en deadlift. Dit is een handig meetpunt om de progressie de komende weken aan te meten. Door regelmatige training in combinatie met de juiste voeding en een boost in zelfvertrouwen verwachten we dat de 1Rm gedurende de komende weken en maanden gaat stijgen.

Dit zijn de start resultaten van de eerste 1RM test van Martine:

  • Benchpress: 40 kilo
  • Deadlift: 78 kilo

Trainings-update oktober

Martine is goed bezig! Tijdens de trainingen merkt ze dat ze steeds sterker wordt. En ook lichamelijk zijn de eerste veranderingen te zien. “Mijn lichaam voelt sterker en spieren komen beter uit!”.

En dat is niet alles: “Sinds ik ben gestart bij YOUR | physical coach” ben ik al 16 kg kwijt!”. Dit mooie resultaat weet Martine te behalen door drie keer in de week te trainen bij YOUR | physical coach. In het weekend doet Martine vaak haar hardloop rondje. En ook qua voeding is er een heleboel verandert.

In november staat de nieuwe 1RM test weer op de planning. Voor die tijd wil Martine nog verder werken aan haar kracht, zodat ze haar vorige 1RM kan verslaan.

Trainingsruimte van YOUR physical coach Elst

1RM test november

Na 9 weken keihard werken aan de squat, bench press en deadlift is het tijd voor de 1RM test. Oftewel: wat is het maximale gewicht dat Martine maximaal kan verplaatsen? Dit is het resultaat van haar deadlift!

Deadlift 1RM: 77,5 kg (Voorheen 75kg)

Helaas was Martine ziek bij de andere 1RM tests. De resultaten van haar squat en bench press laten dus nog eventjes op zich wachten tot aan de nieuwe 1RM test over 9 weken.

2RM test in januari

Na de 1RM test in november zijn we natuurlijk niet gestopt. Wekelijks stond Martine weer in onze gym om haar techniek en kracht te verbeteren. Eind januari hebben we een 2RM test van de Bench Press gedaan. En wat blijkt? De  2RM van Martine is nu hoger dan de 1RM in januari. Dit betekent dat Martine enorm vooruit is gegaan!

“Het gaat goed. Ik merk echt wel dat ik sterker word. Dus vooruitgang 💪🏻”

Lente update: Het gaat goed!

In maart hebben we opnieuw een 1RM test gedaan van de deadlift. De resultaten liegen er niet om. Martine is van 77,5kg naar 88kg PR op de deadlift gegaan, wow! Een hele mooie vooruitgang, die te danken is aan de consistentie in training en voeding die Martine heeft laten zien.

“Ik merk ook wel echt dat ik sterker word. Vanaf nu gaan de trainingen anders worden dus ben erg benieuwd wat dat gaat veranderen!”

Ben jij klaar om fit te worden?

Heeft het verhaal van Martine een vlammetje aangewakkerd? Ben je klaar om eindelijk die stap te zetten en voor jezelf te kiezen? Neem contact met ons op! Je bent welkom voor een intake, waarbij je kennis kunt maken met onze aanpak, trainers en sportruimtes. Let’s get fit!

Plan een intake