review YOUR physical coach - Martine

6 september, 2023

Get fit with… Martine

Iedere sporter heeft zijn of haar eigen doelen en motivaties. De komende tijd volgen we een aantal enthousiaste sporters bij YOUR | Physical Coach. Wat drijft hen om te sporten en wat zijn hun sportdoelen? We kijken waar ze nu staan, hoe zij aan hun doelen willen gaan werken, en of het ze lukt om het vol te houden. Iedere maand lees je hoe het met de sporters gaat! In deze blog volgen we het bijzondere verhaal van Martine. Martine is huisarts en ziet hoeveel gezondheidskwalen voorkomen kunnen worden door het hebben van een gezonde leefstijl.

Over Martine

Martine is een 47-jarige Elstenaar, en al jaren fervent duursporter. Na het lopen van een marathon in 2016 kreeg ze helaas last van steeds terugkerende blessures. Na verschillende behandelingen gaf haar fysiotherapeut aan dat het van belang was dat zij haar kracht zou gaan opbouwen. Dat vond ze maar niks: “het leek niks voor mij, een beetje stom gewichten wegduwen”. Daarbij voelde ze bij een typische sportschool ook niet echt dat ze persoonlijke begeleiding kreeg. Daarom ging Martine op zoek naar iets anders. Een vriendin sportte al langer bij YOUR | Physical Coach en sleurde haar met tegenzin mee naar een small group les…

Waarom past de aanpak van YOUR | Physical Coach bij Martine?

Al bij de eerste les dat Martine mee ging was ze enthousiast over de aanpak van Ronald en Nicolette. Bij YOUR | Physical Coach ging ze eerst een personal training traject in. Daarbij werd gekeken naar haar specifieke belastbaarheid en eventuele blessures. Toen dit aangepakt was, kon ze beginnen bij de Small Group. Ze vond de lessen zo leuk dat ze nu meerdere keren per week komt en de lessen combineert met hardlopen en pilates. In het begin was het vooral de afwisselende lessen die haar motiveerden, en Martine merkt gemotiveerd te blijven door de persoonlijke begeleiding. “Bij een sportschool loopt er een keer iemand met je mee langs de apparaten en dat is het dan wel. De vrije gewichten die we bij YOUR | Physical Coach gebruiken hebben mijn voorkeur. Daarbij sport je samen in een groepje, en wordt je persoonlijker begeleid”.

Martine’s doel

Martine wil graag haar kracht opbouwen. Na haar blessures is ze langzaam het sporten gaan opbouwen, en nu kan ze eindelijk werken aan het opbouwen van haar kracht. Daarom wil ze kijken wat ze in een halfjaar krachttraining kan bereiken: “Mijn uithoudingsvermogen is goed omdat ik dat altijd al leuk vond, nu wil ik mij specifiek focussen op de kracht. Het lijkt me echt leuk!”. Kortgezegd is haar doel dus:

  • Een halfjaar meedoen met de Small Group Kracht-les. Iedere 8 weken wordt er een 1RM test gedaan en kan Martine bijhouden of ze vooruit is gekomen.

Hoe wil Martine dit gaan bereiken?

Martine gaat iedere week naar de Small Group Kracht. Daar houdt ze samen met de andere sporters in een app bij hoe het gaat. Omdat het een leuke les is, motiveert dit haar. Daarnaast hoopt ze tips en advies te krijgen van de trainers van YOUR | Physical Coach, wanneer zij vastloopt, of gedemotiveerd is.

Martine’s road to fitness…

Op 30 augustus heeft Martine een 1RM test gedaan. Dit houdt in dat ze heeft getest hoeveel ze maximaal kan tillen bij de benchpress, squat en deadlift. Daarbij waren dit haar de gewichten die ze tilde, wat haar startpunt is:

  • Benchpress: 40 kilo
  • Deadlift: 78 kilo

We zijn benieuwd wat Martine de komende tijd gaat bereiken!

 

Bekijk overige berichten