goede voornemens - YOUR physical coach

4 januari, 2021

Start het nieuwe jaar happy en healthy!

De jaarwisseling is een mooi moment om eens stil te staan bij je huidige lifestyle. Heb je al nagedacht over je goede voornemens voor 2021? Wil je een gezonder lichaam? Je weer fit voelen? Hoe zorg je ervoor dat je vasthoudt aan je goede voornemens en deze ook waarmaakt? In deze blog lees je hier meer over.

Doe mee met de 30 dagen lifestyle challenge

ebook - 30 dagen lifestyle challengeWij hebben een handig hulpmiddel ontwikkeld, in de vorm van een nieuw e-book: Happy & healthy – 30 dagen lifestyle challenge. Een overzicht met 30 tips op het gebied van lifestyle en gezondheid die je eenvoudig kunt toepassen in je dagelijkse leven. Als je dit iedere dag opvolgt zul je merken dat je je gezonder en fitter gaat voelen en je goede voornemens waar kunt maken.

Je kunt het e-book hier gratis downloaden!

Naast deze zeer praktische tool zijn er natuurlijk nog meer aandachtspunten als je jouw goede voornemens wilt behalen.

De juiste motivatie

Een goed voornemen werkt eigenlijk alleen als je echt de drive hebt om een bepaald probleem aan te pakken. Visualiseer wat je wilt bereiken. Hoe ziet je leven eruit als je leeft naar je goede voornemens? Welke positieve energie geeft het goede voornemen jou? Wil je bijvoorbeeld meer bewegen, omdat je écht verandering wilt – je hebt bijvoorbeeld weinig energie gedurende de dag en voelt je niet fit – dan zit het met die juiste motivatie wel goed.

Stel concrete doelen op

Stel haalbare, concrete en meetbare doelen op. Bijvoorbeeld: ‘ik ga iedere dag een half uur wandelen’, of ‘Ik wil vijf keer per week koken met verse ingrediënten’. Op deze manier kun je meten of je goede voornemen is omgezet naar actie. Daarentegen is het goede voornemen ‘ik wil gezonder leven’ nietszeggend. Je kunt eigenlijk niet bepalen wanneer en hoe je dit hebt bereikt.

Koppel je doelen aan bestaand gedrag

Ons gedrag gaat vaak automatisch. Je wordt wakker, gaat douchen, ontbijten. Jouw goede voornemens spelen daar geen rol in. Het vraagt dus extra discipline om ernaar te handelen. Maar je kunt ook gebruik maken van dat automatische gedrag door je goede voornemens te koppelen aan bestaand gedrag. Bijvoorbeeld: ‘Nadat ik ben opgestaan, drink ik een groot glas lauw water op een nuchtere maag’ of ‘Voordat ik naar het werk ga, bereid ik een gezonde lunch voor’. Maak van het nieuwe gedrag een routine, dan ben je sneller geneigd om te veranderen. Ons e-book met de 30 dagen lifestyle challenge kan je daar uiteraard goed bij helpen.

Doorzetten

Als je eenmaal bent gestart met de weg naar verandering, dan kom je meestal wel een aantal obstakels tegen. Je doorzettingsvermogen wordt op de proef gesteld. Eén ding is belangrijk om te onthouden: stoppen brengt je verder van je doel. Dus, zet vooral door, ieder kleine stapje is er één. Houd je gestelde doel voor ogen. Als je eenmaal bezig bent met je goede voornemen en je behaalt je gestelde doel, dan geeft dat een fijn gevoel en ben je gemotiveerd om door te zetten!

Goede begeleiding

Als jouw goede voornemen is om gezonder te leven, fitter te worden of meer te sporten, dan biedt een trainer / coach je ondersteuning. Samen zorg je ervoor dat je niet te snel wordt afgeleid en zo heb je ook een klankbord als jij denkt dat het minder gaat. Je hoeft het niet alleen te doen. Als jij een afspraak hebt met je trainer / coach, heb je een stok achter de deur, en dus meer motivatie om je doel te behalen.

Challenge yourself en wordt fit in 2021!

Wil jij weten wat YOUR | physical coach voor jou kan betekenen? Hoe wij je kunnen helpen om fit en vitaal in het leven te staan? Neem dan contact met ons op en plan een gratis intake.

Bekijk overige berichten