Nina Swens

Nina straalt passie, motivatie en doorzettingsvermogen uit. Ondanks de uitdagingen met overgewicht door een ongezonde relatie met voeding, vond ze vijf à zes jaar geleden haar weg naar krachttraining, wat een transformatie in haar hele leven bracht. Haar liefde voor sport, voeding en een gezonde leefstijl is altijd aanwezig geweest. Haar enthousiasme en toewijding zorgen ervoor dat ze elke training het maximale uit zichzelf haalt!

Strijd met gewicht

Op tienjarige leeftijd begon Nina met kickboksen, een passie die snel uitgroeide tot een dagelijkse toewijding. Zelfs als kind trainde ze intensief, deed mee aan wedstrijden, maar worstelde met overgewicht door een ongezonde relatie met voeding. “Ik worstelde hier mijn hele leven al mee. In deze strijd heb ik van alles geprobeerd, maar ik bleef ‘jojo-en’. Het was altijd alles of niets.”

Krachttraining en balans

Vijf à zes jaar geleden begon Nina met krachttraining naast het kickboksen. “Die liefde en passie groeide enorm snel omdat krachttraining meetbaar en resultaatgericht is.” Het transformeerde niet alleen haar lichaam, maar verminderde ook haar blessures die ze opliep tijdens het kickboksen. Ook in krachttraining heeft ze de strijd aan moeten gaan om de juiste balans te vinden. Ondanks deze strijd merkte ze dat krachttraining haar ‘gezonde lichaam’ weer naar boven bracht.

Van politie naar personal trainer

Tot eind juni dit jaar was Nina fulltime werkzaam bij de politie in de incidentenafhandeling, waar ze met 112-meldingen op straat te maken kreeg. Enkele jaren geleden begon ze te beseffen dat ze op zoek was naar haar ware roeping. Haar langdurige passie en interesse voor sport, voeding en een gezonde leefstijl brachten haar ertoe de volledige opleiding bij Overload Worldwide te volgen, oorspronkelijk met de intentie om na het halen van deze opleiding mogelijk parttime als personal trainer te werken.

Tijdens de opleiding vielen voor Nina al snel de laatste ‘puzzelstukjes’ op hun plek. Ze paste alle opgedane kennis en vaardigheden op zichzelf toe, wat een positief effect had op haar fysieke en mentale conditie. De drive om deze kennis, ervaring en passie over te brengen naar anderen, zodat zij hun doelen kunnen bereiken op het gebied van training, voeding en revalidatie, groeide. Om die reden nam Nina het moedige besluit het roer om te gooien, nam ontslag en begon haar avontuur als personal trainer.

Enkele behaalde doelen van Nina

  • TOP A
  • TOP B
  • PHP
  • Mylogenics activation/rehab/releas
  • Powersled instructor
Terug naar trainers