sporten en afvallen bij personal trainer

21 januari, 2020

Wat een positieve mindset met je doet

Wat is een mindset nou eigenlijk? En hoe pas je die aan om je persoonlijke doelen te behalen? Voor iedereen is een mindset anders. Dit hangt af van de manier waarop je denkt en de manier waarop je naar jezelf kijkt. Deze manier van denken is bepalend voor hoe je reageert op situaties en gebeurtenissen in het dagelijks leven. Hoe kan het dat sommige mensen een beetje stil lijken te staan terwijl anderen voortdurend stappen blijven zetten?

Statische mindset vs op groei gerichte mindset

Mensen met een op groei gerichte mindset ontwikkelen zich gemakkelijker dan mensen die een statische mindset hebben. Deze mensen zijn er van overtuigd dat je je eigen capaciteiten kunt ontwikkelen. Ze realiseren zich dat hun inspanningen effect hebben op hun succes, dus steken ze er extra tijd in, wat leidt tot hogere prestaties. Mensen met een mindset die op groei is gericht, geloven dat je de controle over je ontwikkeling zelf in de hand hebt.

Mensen met een statische mindset geloven dat hun kwaliteiten vaste eigenschappen zijn en daarom niet kunnen veranderen. Je bent ergens goed in of niet. Deze instelling zorgt er voor dat ze denken geen controle te hebben over hetgeen wat je bij jezelf kunt ontwikkelen.

Het verschil is dus dat mensen met een statische mindset geloven dat je geboren bent met bepaalde capaciteiten, terwijl mensen met een groei mindset de overtuiging hebben dat je hieraan kunt werken en in kunt groeien.

Hoe verander ik mijn mindset?

Als je een eigenschap hebt waarvan je denkt dat deze niet kan worden gewijzigd, zoals je intelligentie, je gewicht of je slechte gewoonten, zul je situaties vermijden die mogelijk ongemakkelijk zijn of waarvan je denkt dat ze nutteloos zijn. Aan de andere kant, als je het idee omarmt dat je gewoonten niet statisch zijn, dan zal dat geloof de cruciale eerste stap zijn om werkelijke verandering in je leven te creëren. Wij geven je alvast 4 tips om je mindset aan te passen;

1. Focus op het proces in plaats van op het eindresultaat

Mensen met een positieve mindset begrijpen dat groei een proces is dat gaat met vallen en opstaan. Het is belangrijk om van het leerproces te genieten, zodat je er het maximale uit kunt halen en open kunt staan ​​voor het proces dat verder gaat dan het verwachte tijdsbestek.

2. Ontwikkel doelgerichtheid

Probeer het einddoel in gedachten te houden en kijk altijd naar het grote geheel. Vraag jezelf regelmatig af wat het doel is van het werk dat je doet. Doe je het omdat je ervan geniet, of maakt het deel uit van een groter doel? Werk altijd met een doel, zodat je de motivatie hebt om te blijven werken.

3. Leer constructieve kritiek te geven en te ontvangen

Als je een zwakke plek hebt en iemand je daarop kan wijzen, beschouw het dan als iets dat je bewust maakt van je fouten (of liever: verbeterpunten), zodat je je erop kunt concentreren om te verbeteren.

Het is belangrijk om constructieve kritiek niet persoonlijk op te nemen. Vaak proberen mensen te helpen, en doen ze je daarom een ​​plezier in plaats van proberen je te minderen. Andersom geldt ook: Geef mensen opbouwende kritiek, met de oprechte insteek om ze te helpen. Want: what you give is what you get.

4. Noodzaak tot verbetering betekent niet falen

Alleen omdat je op één gebied moet verbeteren, wil nog niet zeggen dat je hebt gefaald. Het betekent dat je op de goede weg bent, je bent er gewoon nog niet helemaal.

Als je eenmaal die groei mindset hebt, dan ligt de wereld aan je voeten en kun je jouw (fysieke) doelen behalen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag, maar elke stap vooruit is er weer een meer dan gisteren!

Klaar om te groeien met een Personal Trainer? Meld je aan voor een vrijblijvende intake!

Bekijk overige berichten