man in supermarkt gezonde producten

22 mei, 2019

Word de supermarkt de baas

Een supermarkt is gemaakt om ons te verleiden. Iedere dag worden de beste marketing- en verleidingstrucjes boven water gehaald om ons met het volste winkelkarretje bij de kassa te krijgen. Als je net lekker bezig bent met je training en voeding is dit extra vervelend, want er liggen allerlei gevaren op de loer. Daarom delen we graag een paar tips met je waardoor jij de supermarkt de baas blijft.

Maak een boodschappenlijstje

We beginnen bij het begin; een goede voorbereiding. Bereid voorafgaand aan je supermarktbezoek een boodschappenlijstje voor. Hiermee voorkom je dat je gaat rondneuzen en in de verleiding komt om dingen te kopen die ervoor zorgen dat je buiten je calorie-behoefte gaat eten. Een leuke bijkomstigheid: Hierdoor bespaar je vaak ook nog eens geld!

Pak alleen de buitenste cirkel

Heb je wel eens stilgestaan bij de indeling van een supermarkt? Als je goed oplet zie je dat vrijwel iedere supermarkt hetzelfde is ingedeeld. In de buitenste cirkel van de supermarkt vindt je vooral voedzame producten zoals groenten, vlees en zuivel.

In de binnenste rijen van de supermarkt vindt je producten die het meest verleidelijk zijn. Helaas zijn dit ook de producten die verpakt en ook vaker ongezond zijn. Probeer deze rijen dus zo veel mogelijk te vermijden.

Kies voor verse non-processed producten

Je blijft de supermarkt de baas door te kiezen voor goede producten. En dat begint bij verse non-processed producten. Vrijwel alle producten waar een label op zijn zijn processed, oftewel bewerkt. Dit betekent dat er extra ingrediënten zijn toegevoegd aan het product om bijvoorbeeld de smaak of houdbaarheid te verbeteren.

Door te kiezen voor verse non-processed producten weet je wat je eet en weet je ook dat hetgeen dat je binnenkrijgt gezond is. Verse producten hebben in meeste gevallen een hogere voedingswaarde, minder suiker en zijn ook nog eens beter voor het milieu doordat er minder verpakkingsmateriaal wordt gebruikt.

Kies voor een mandje in plaats van een karretje

Maak van je boodschappentaak direct een mini-workout. In plaats van een karretje, kan je ook een winkelmandje pakken. Dit mandje wordt zwaarder naarmate je meer van je boodschappenlijstje afvinkt. Zo voer je een soort van weighted carries uit!

Daarnaast kom je bij een mandje niet snel in de verleiding om onnodige producten in je mandje te stoppen, want voor je het weet is het te zwaar 😉

Verbeter je gezondheid

Door goede en minder goede producten in de supermarkt te herkennen kun je je gezondheid enorm verbeteren. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Daarom hebben onze 3 go-to tips gebundeld in ons ebook: Verbeter je gezondheid. Je kunt dit ebook gratis downloaden.

 

Bekijk overige berichten