30 januari, 2020

De mindset van Ronald: No-nonsense

Een tijdje geleden hebben we een blog geschreven waarin wordt uitgelegd wat een mindset eigenlijk is en hoe je die aan kan passen om je persoonlijke doelen te behalen. Maar hoe zit dat nu met de mindset van onze personal trainers zelf? Hoe gaan wij bijvoorbeeld om met tegenslagen? In deze blog lees je alles over de training mindset van Ronald!

Meet the trainer: Ronald

Ik ben Ronald, coach en mede-eigenaar van YOUR l physical coach. Wat voor mij heel goed werkt is het opstellen van doelen. Ik begin met het stellen van de volgende vragen; Wat wil ik bereiken? Hoe pak ik dat aan? Binnen welke termijn wil ik mijn doel behaald hebben? 

              ‘Ik stop niet wanneer ik moe ben, 
                ik stop wanneer ik klaar ben.’

Voor iedereen is een mindset persoonlijk, want het heeft ook te maken met een stukje zelfreflectie. Mijn mindset hoeft dus niet per se ook voor jou te werken. Je hebt een doel en daar ga je 100% voor. Hoe ga je met hindernissen om? Val jij in een kuil en kun je meteen niks meer? Of kan jij je mindset bijstellen om de struikelblokken te overwinnen?! Het verbeteren en behouden van een gezonde levensstijl gaat altijd met vallen en opstaan. Soms kan dat betekenen dat je je mindset moet veranderen. 

Voeding en verleiding

Ik zorg voor een eiwitrijk voedingspatroon met groenten en vlees. Zo probeer ik elke dag minimaal 500 gram groenten binnen te krijgen. Ik neem geen shakes, maar vul mijn voedingspatroon wel aan met supplementen zoals visolie, multivitamines, magnesium en in de winter D3. Verder drink ik ongeveer drie liter water en een aantal kopjes espresso per dag. 

Elke vrijdag eet ik samen met Nicolette een stukje taart en soms nemen we daar een glas wijn bij. Hier geniet ik van met volle teugen. Tijdens de feestdagen eet ik wat ik lekker vind en daar voel ik mij niet schuldig over. Die paar dagen dat ik iets meer eet, gaan het verschil niet maken. Er hoeft ook niet meteen een training tegenover te staan, want ik ga er bewust mee om. Dus misschien nu even geen oliebol, maar vanavond wel.

Training 

De training wordt altijd in mijn dagplanning opgenomen, zodat ik er niet omheen hoef te plannen. Het belangrijkste komt natuurlijk eerst, maar ik zorg er altijd voor dat er ruimte overblijft om te gaan trainen. 

    ‘Geen zin om te trainen is voor mij geen optie.’

Voor mij ligt de focus op strength & conditioning. Ik train als het ware voor een wedstrijd die niet komen gaat, maar ik wil wel fit zijn en alles kunnen op elk moment van de dag. Zelf train ik voornamelijk met bodyweight en kettlebells. Ik heb een drietal compound oefeningen die ik doe; deadlift, shoulder press en back squat. 

Ik train vijf keer in de week ongeveer één uur per dag. Daarvan doe ik 1 à 2 keer per week Brazilian Jiu Jitsu en minimaal 3 keer per week kracht. Op dit moment ben ik iets meer bezig met intensieve interval cardio, wat iets meer tijd kost. De training zal nooit langer dan anderhalf uur duren en daar zit een warming-up en cooling-down bij in. Mijn favoriete oefening is de kettlebell snatch, want je zet je hele lichaam in. Het is alles in 1; explosief, kracht en conditie. 

Ik doe altijd mijn uiterste best om mijn doelen te behalen. Als het niet meteen gaat zoals ik had gehoopt, moet dat niet gezien worden als een teken van zwakte. Dan pak ik juist door!

 

Meer weten over onze trainingen? Plan een gratis intake in!

Bekijk overige berichten