sixpack trainen bij your physical coach

2 juli, 2020

Een sixpack voor even of fit voor het leven

Een sixpack voor even of fit voor het leven: Dat is onze slogan. Het is waar we voor staan en waar onze trainingen op gebouwd zijn. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Een sixpack voor even

Snel afvallen, fit in 3 maanden, jouw droomlichaam in no-time: Dit soort slogans zie je overal. En inderdaad, als je het roer volledig omgooit en een aantal weken hard sport en weinig eet, zul je in korte tijd veel afvallen. Voor een korte periode is dat ook wel redelijk goed vol te houden. Maar wat gebeurt er daarna?

Na weken onder een strikt regime te hebben getraind en gegeten moet je ineens weer op eigen benen staan. Je hebt niemand meer die jou dag in dag uit aan je afspraken houdt. Je lichaam heeft geen energie meer. Niet om hard te trainen en ook niet om jezelf te motiveren. Dat is het moment waarop veel mensen weer terugvallen in hun oude patronen. Het bekende jojo-effect. Alle progressie van de afgelopen weken is ineens weer net zo snel verdwenen als dat je deze hebt behaald. Wat heb je daar dan aan gehad?

Daar komt ook nog eens bij dat te snel afvallen simpelweg niet goed voor je gezondheid is. Je lichaam krijgt geen rust en je onttrekt je lijf  van belangrijke voedingsstoffen. Kortom: je maakt meer kapot dan dat je opbouwt.

Fit voor het leven

Wat er in het voorbeeld van hierboven misgaat, is dat je jouw leefstijl niet hebt verandert. Je traint veel en eet anders, zonder echt te begrijpen waarom. Als je dan ineens op jezelf bent aangewezen, weet je simpelweg niet waar je mee bezig bent.

Bij YOUR | physical coach staat gezondheid altijd voorop. Door op een gezonde manier te trainen en te eten boek je resultaat dat je jouw hele leven kunt volhouden. Je wordt immers ook niet dik in 8 weken, dat heeft tijd nodig. Geef je lichaam dan ook de tijd om af te vallen, op een gezonde en verantwoorde manier.

Plezier in wat je doet is net zo belangrijk. Want fit voor het leven kun je alleen worden als je er ook je hele leven met plezier aan wilt blijven werken. Het heeft geen nut om jezelf volledig uit te putten, super streng voor jezelf te zijn en niet meer te genieten van het dagelijkse leven.

Bij ons leer je naar je lichaam te luisteren, ga je niet over je grenzen heen en werk je elke dag aan een gezonde leefstijl. Dat betekent dat je die sixpack misschien niet in 12 weken behaalt. Maar als je ‘m eenmaal hebt, dan raak je ‘m zo gauw ook niet meer kwijt!

Waar ga jij voor: Een sixpack voor even of fit voor het leven? Kies je voor het tweede? Kom dan langs voor een gratis intake gesprek! We helpen je graag.

Bekijk overige berichten