Kettlebell training voordelen - Your physical coach Elst

4 juni, 2020

Hoe kettlebell je sportprestaties verbetert

De kettlebell is super veelzijdig en – als je het ons vraagt- haast onmisbaar in de gym. In een vorige blog blog vertellen we meer over wat de kettlebell zo bijzonder en zo goed maakt. In die blog komt ook aan bod dat trainen met een kettlebell veel voordeel kan bieden in andere sporten die je doet. Hoe dat werkt? Daar gaat deze blog over!

Sterke heupmusculatuur

De kettlebell is heupdominant. Dat wil zeggen dat je je heupen hiermee traint en dus ook sterker maakt. Je heupen vormen een belangrijke basis in heel veel sporten en alledaagse bewegingen. Een sterke squat en deadlift zijn afhankelijk van je heupen, een sprinter haalt veel initiële snelheid uit de heupen en tijdens traplopen, springen of hurken zijn je heupen onmisbaar.

Betere grip

Het handvat van de kettlebell is dikker dan dat van een dumbbell of barbell. Des te dikker een handvat is, des te meer kracht je moet hebben om niet los te laten. Met een kettlebell train je zowel gripkracht, polskracht als onderarm kracht waardoor je sterker wordt in oefeningen waar je vervolgens een dunner handvat vastpakt, bijvoorbeeld de deadlift of tijdens het optrekken.

Sterke rug

Je rug is net als je heupen een belangrijke basis voor alledaagse bewegingen en andere sporten. De kettlebell is de perfecte tool voor een complete rug training. Je traint je rug vanuit iedere hoek, met iedere snelheid en verbetert zowel kracht als mobiliteit.

Wat is jouw trainingsdoel?

Of je nou soepeler wilt bewegen in je dagelijkse leven of een bepaald sportdoel voor ogen hebt: Als je bij YOUR | physical coach traint is de kans groot dat de kettlebell daar een belangrijke rol in gaat spelen. Zo hebben wij al sprinters getraind om sneller uit de startblokken te komen, hebben powerlifters in onze gym hun 1RM verbeterd en hebben we sporters in brazilian jiu jitsu en voetbal beter leren trainen.

Wat is jouw doel? Laten we er samen naartoe werken! Meld je aan voor een gratis intake.

Bekijk overige berichten