vitaminen en mineralen - YOUR physical coach

20 september, 2019

Krijg jij genoeg vitaminen en mineralen binnen?

Eet 2 stuks fruit per dag, zorg ervoor dat je dagelijks minimaal 2 handen vol groenten eet en vergeet je snee bruin brood niet. Je hebt het vast wel eens gehoord. En hoewel voldoende fruit, groenten en vezels hartstikke goed voor je zijn, is het helaas vaak niet genoeg. Ons lichaam kan veel voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen namelijk onvoldoende opnemen, of ze zitten simpelweg onvoldoende in onze voeding. Zeker als je veel sport heb je deze voedingsstoffen nodig voor een goed herstel, bescherming van je spieren, botten en weefsels en om je prestaties te verbeteren. Supplementen zijn de oplossing!

Welke supplementen kies je?

Er zijn ontzettend veel supplementen op de markt. Helaas niet altijd even zinvol en effectief. Geen idee waar je moet beginnen? Dit zijn de favorieten op onze webshop!

Vitamine D bij koudere dagen

Vitamine D is niet alleen goed voor je weerstand en een goede gemoedstoestand. Je lichaam heeft vitamine D nodig om calcium te verwerken, zodat je botten versterken en je spieren goed functioneren. Het verhoogt bovendien je concentratie, verbetert je evenwichtsgevoel en gaat vermoeidheid tegen. Lees ook deze blog om meer over vitamine D te weten te komen.

De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. De overige 10% komt uit voeding, zoals vette vis. Nu de R weer in de maand zit, betekent dit dat we richting koudere en donkerdere dagen gaan. De zonkracht is niet sterk genoeg meer en we bedekken onze huid met kleding waarmee we de opname van zonlicht belemmeren. Zeker in deze periode van het jaar is het daarom een goed idee om extra vitamine D in de vorm van een supplement binnen te krijgen.

Magnesium Citraat voor je spieren

Heb je veel spierpijn, last van spierkrampen of vermoeide spieren? Grote kans dat je te weinig magnesium binnenkrijgt. Zeker als je intensief en langdurig sport kom je snel in een magnesiumtekort terecht. Je lichaam verliest dan namelijk meer magnesium door zweet en urine. Wil je ervoor zorgen dat je lekker kunt blijven sporten? Neem dan magnesium citraat!

Magnesium citraat is een goed opneembare vorm van magnesium. Het heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt bij aan de energiestofwisseling. Het ontspant de spieren en geeft rust.

De rol van Visolie (Omega-3 vetzuren) 

Visolie bestaat uit omega-3 vetzuren die je lichaam helaas onvoldoende zelf kan aanmaken. En dat is zonde, want deze vetzuren verlagen de kans op hartaandoeningen, zorgen voor een goede ontwikkeling van je hersenen en kunnen zelfs helpen bij chronische ontstekingsziekten zoals reuma. Bovendien herstelt omega-3 je spieren na het sporten (lees deze blog als je meer hierover wilt weten).

Omdat je lichaam deze vetzuren dus onvoldoende zelf aanmaakt, kun je visolie nemen om toch te profiteren van deze wonder-vetzuren!

Super Multi Vcap

Super multi Vcap bevat de dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen voor een optimale gezondheid. De voedingsstoffen in dit supplement worden ontzettend goed opgenomen door je lichaam, voor het beste resultaat!

Bekijk overige berichten