vrouw met gezonde leefstijl onderweg

9 mei, 2019

Gezonde tips voor onderweg

Het combineren van een gezonde leefstijl kan wat lastig zijn met de alsmaar drukkere levens die we leiden. Het is vooral lastig combineren als je veel onderweg bent en niet altijd gezond eten bij de hand hebt. Daarom hebben we 5 tips op een rij gezet die ervoor zorgen dat jij kunt werken aan je gezonde leefstijl onderweg!

1. Weet wat je binnen moet krijgen

Een goede leefstijl begint bij goede voorbereiding. Bepaal daarom eerst hoe veel calorieën je binnen moet krijgen op een dag. Als je dit op orde hebt en je bijhoudt wat je door de dag eet, zal je nooit je calorieën overschrijden.Weet je niet wat jouw dagelijkse caloriebehoefte is? Dat kun je hier heel makkelijk berekenen.

2. Bereid je maaltijden voor onderweg van tevoren voor

Weet je van tevoren dat je veel onderweg bent? Bereid je maaltijden dan voor. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende gezonde tussendoortjes meeneemt. Ook je middag- of avondeten kun je goed voorbereiden. Bewaar eten dat gekoeld moet blijven in een koeltas die in je auto staat.

3. Maak een planning voor onderweg

Als je veel onderweg bent is het vaak een stuk lastiger om op tijd te eten. Maak daarom een planning van je verschillende maaltijden. Doordat er van tevoren al vast staat wat en wanneer je gaat eten, kan je ook niet in de verleiding komen om toch een gemakkelijke hap te halen.

4. Gebruik de tankstop alleen voor je auto

Als je vaak onderweg bent raakt de tank van je auto waarschijnlijk wel eens leeg. Bij ieder tankstation zijn de verleidingen erg groot. Gebruik de tankstop daarom alleen om jouw auto bij te tanken.

5. Parkeer een eindje verderop

Ben je aangekomen bij jouw meeting of werkplek? Parkeer dat de auto een klein stukje verder dan je gewend bent. Hierdoor zet je net die extra paar stappen. Doe je dit voor iedere afspraak, dan scheelt dat aanzienlijk voor jouw beweging.

Ben je benieuwd hoe je nog meer alledaagse taken gezonder kunt maken? Bekijk  dan ook eens deze blog met meer tips om jouw alledaagse taken fitter en gezonder te maken.

Bekijk overige berichten