Nicolette Sluiter Personal Trainer Elst Overbetuwe

3 oktober, 2019

Zo vind je je actieve ritme terug na de zomer

Je herkent het vast wel; Nu de zomer voorbij is ga je weer aan de slag, maar je zit niet meteen lekker in je ritme. De warme zomerzon heeft plaats gemaakt voor wolkenvelden en de dagen worden weer korter. Je wekker slaat amper nog een morgen over en ineens lijkt het alsof de ochtendspits drukker is dan ooit tevoren. Gelukkig ben jij niet de enige die moeite heeft met het wennen aan de dagelijkse routine. Daarom hebben wij een aantal handige tips die jou gaan helpen om je gezonde levensstijl weer op te pakken!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het ligt misschien wat voor de hand, maar probeer te plannen wat je doordeweeks gaat eten. Zoek lekkere gezonde recepten en maak een boodschappenlijstje. Haal geen snoep of andere slechte dingen in huis en probeer alcohol zo veel mogelijk te vermijden of alleen in het weekend te nuttigen. 

Door van te voren te bedenken wat je gaat ontbijten en je lunch te bereiden (meal prepping), voorkom je dat je ‘s ochtends in tijdnood komt. Of dat je in de middag toch even snel langs de supermarkt of broodjeszaak gaat, waar je vervolgens weer in de verleiding komt om allerlei ongezonde producten te kopen. Meer weten over gezond eten? Lees dan meer over de vijf elementenleer van voeding.

Maak afspraken met jezelf en probeer je daar ook aan te houden

Een handige truc om in je ritme te komen is om een vaste bedtijd aan te houden. Probeer bijvoorbeeld tussen 22.30 en 23.00 uur naar bed te gaan en sta om 7.00 uur op. Op die manier kan je lichaam weer wennen aan een goede nachtrust en heb je meer energie voor de volgende dag.

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt (1 liter per 30 kg). Vul een fles of kan en zet die in de koelkast. Neem een flesje water mee voor onderweg (water kan je bijvullen, want in de meeste gevallen is er wel ergens een kraan in de buurt) en zorg dat je nooit dorst hoeft te hebben. Als je nou even geen trek hebt in water, dan kan je altijd nog een plakje komkommer of citroen aan je water toevoegen.

Pak het sporten weer op of ga tóch op zoek naar een Personal Trainer. Een personal trainer kan een stok achter de deur zijn en je extra motiveren om weer in een actief ritme te komen. Je kunt nu twee proeflessen voor maar €50 bij ons bestellen! Tijdens deze proeflessen zal je door één van onze persoonlijke trainers begeleid worden. De proeflessen geven je een impressie van wat YOUR l physical coach voor jou kan betekenen, zonder dat je meteen ergens aan vastzit.

Til er niet te zwaar aan

Het oppakken van je gezonde levensstijl gaat niet vanzelf en kost even wat moeite. Probeer daarom stap voor stap aanpassingen in je dagelijkse routine te implementeren.

Begin niet meteen met de zwaarste workout, maar bouw het langzaam weer op. Zo voorkom je blessures en raak je niet meteen oververmoeid.

Ga niet ineens over op een super streng eetschema, maar begin eens met snoep en frisdrank over te slaan. Breng dan je ontbijt op orde en bouw rustig op naar een gezond eetpatroon door de dag heen.

Wees geduldig en geef niet meteen op als je even terugvalt in oude gewoontes. Probeer de draad weer op te pakken en ga verder waar je gebleven was.

 

Bent u benieuwd naar hoe Your Physical Coach jou kan ondersteunen? Plan dan nu een gratis intake gesprek.

Bekijk overige berichten