Uitstelgedrag overwinnen - YOUR Physical Coach

9 december, 2019

Uitstelgedrag overwinnen

Iedereen heeft er wel eens last van: Uitstelgedrag. Die ene taak die je maar voor je uit blijft schuiven, die training waar je echt geen zin in hebt of dat ene goede voornemen dat ieder jaar weer terugkomt. Op zich is een keer iets uitstellen niet erg, het wordt pas een probleem als je het blijft doen en je hierdoor jezelf tegenhoudt. Vandaar dat wij in deze blog tips meegeven hoe je uitstelgedrag tegen kan gaan!

Waarom stellen we dingen vaak uit?

Door de dag heen hebben we veel te doen. Onze vrije tijd besteden we daarom het liefst aan leuke dingen. Minder leuke dingen stellen we liever uit naar “als we er wel tijd voor hebben”. Maar uiteindelijk is er altijd wel iets leuker dan die ene taak, waardoor je eindeloos kunt blijven uitstellen. Zonde, want als je eenmaal begint valt het vaak reuze mee!

Wat kun je tegen uitstelgedrag doen?

  1. Stel een deadline voor jezelf. Als je eenmaal een afspraak hebt gemaakt, zeg je die minder snel af.
  2. Breek het op in stappen. Je kunt natuurlijk zeggen dat je over een jaar 20 kilo kwijt wilt zijn. Maar het werkt veel beter als je dit opbreekt in kleinere stappen. Je nieuwe doel wordt dan over 3 maanden 5 kilo kwijt te zijn. De stap om te beginnen is dan ook sneller gemaakt.
  3. Begin voorbereid. Als je ‘zomaar’ begint is de kans groot dat je al snel vastloopt. Verdiep je daarom eerst in wat je wilt doen. Lees je bijvoorbeeld in over vitaminen, mineralen en macro’s of manieren om effectief te trainen.
  4. Krijg je motivatie scherp. Waarom wil jij gezonder leven? Houd je motivatie altijd voor ogen, dat geeft energie!
  5. Beginnen. Uiteindelijk zul je een keer moeten beginnen. Bijvoorbeeld met een vrijblijvende intake bij ons! Als die eerste stap eenmaal is gezet houden wij je wel bezig!

Heb je goede voornemens?

Is jouw goede voornemen voor 2020 om gezonder te leven, af te vallen of fitter te worden? Waarom zou je dit uitstellen tot 2020? Je kunt ook nu al beginnen! Schrijf je in voor een vrijblijvende intake en wie weet kun jij in januari al jouw eerste doelen bereiken.

Bekijk overige berichten