gezond tijdens corona sporten

23 oktober, 2020

Van Covid naar “go fit!”: Gezond tijdens corona

Na ruim een halfjaar is Corona nog steeds in ons land. Een halfjaar, waarin we ook steeds meer over dit virus leren. En de cijfers liegen er niet om: Mensen met overgewicht, een slechte weerstand en een zwakke gezondheid (al dan niet door medische oorzaken) worden het hardst getroffen door Corona. Niet aan alle omstandigheden is iets te doen, maar aan sommige wel. Jouw gewicht en weerstand spelen een belangrijke rol in hoe jouw lichaam is gewapend tegen Corona. In deze blog geven we je tips hoe je jouw gezondheid verbetert en van Covid naar “go fit” kunt gaan! Zo blijf je gezond tijdens corona.

Slapen is belangrijk voor je gezondheid

Slapen is het beste medicijn en een absolute must als jij een gezond lichaam wilt. Terwijl jij slaapt, gebeurt er in jouw lichaam namelijk van alles. Na een goede nachtrust is je lichaam hersteld, reageer je minder emotioneel op dingen en vermindert de zin in suikers en koolhydraten. Slaap is dus de basis van gezonde training, voeding en mindset!

Deze effecten behaal je als je elke nacht 7 – 9 uur slaapt. En dan bedoelen we ook echt slapen. Dus niet meer op je telefoon kijken en ook niet wakker worden omdat je naar de wc moet.

Quick tips voor beter slapen:

 • Leg je telefoon weg (liefst al een halfuur voordat je naar bed toe gaat).
 • Ga elke dag op een vast tijdstip naar bed.
 • Doe iets rustgevend voor het slapengaan, zoals een boek lezen of douchen. Kies wat voor jou werkt! Vermijd teveel prikkels van geluid en beeld.

Gezonde voeding voor een betere weerstand

You are what you eat. Als jij voornamelijk ongezond eet, kun je niet verwachten dat jouw lichaam gezond is. Wat je op een dag eet heeft veel invloed op je algehele gezondheid, je gewicht, je weerstand en je mindset. Zeker in deze tijd (maar eigenlijk altijd) is het dus goed om bewust bezig te zijn met je voeding.

Jouw lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Het belangrijkste is daarom om gebalanceerd te eten. Eet voldoende groenten en let op een goede verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Waar nodig kun je supplementen zoals Multivitamine, Visolie of Vitamine D nemen om jouw lichaam nog verder aan te vullen. Maar voeding blijft altijd het belangrijkste! Wil je gezond tijdens corona blijven? Lees meer over gezonde voeding in ons blog.

Quick tips voor goede voeding:

 • Koop zoveel mogelijk onbewerkte voeding (buitenste rijen in de supermarkt!).
 • Eet regelmatig en op vaste momenten
 • Een goede balans van koolhydraten, eiwitten en vetten.
 • Verdeel je groenten over verschillende maaltijden per dag.
 • Vul je lichaam waar nodig aan met supplementen.

Blijf in beweging

Lichamelijke inactiviteit is al jaren een pandemie (bron) en dus een groot probleem voor de huidige Corona pandemie. Bewegen zorgt namelijk voor een beter afweersysteem. Hierdoor ben je minder vatbaar voor Corona en andere ziektes. Beweging voorkomt in veel gevallen ook overgewicht; de grote vijand van Corona. Nu we met z’n allen steeds minder bewegen, worden we dus steeds vatbaarder voor het virus. Daarom is het belangrijk om gezond tijdens corona te zijn

Daarom is het belangrijk om ook nu, terwijl je veel thuis zit en sportscholen beperkt of helemaal niet open zijn, in beweging te blijven. Blijf actief of, als je dit tot nu toe nog niet was, zie de huidige situatie als een extra push om juist nu hiermee te starten.

Weet je niet waar je moet beginnen? Personal training en Small Group Training bij YOUR | physical coach is Coronaproof en afgestemd op jou! Kom eens langs voor een gratis intake.

Quick tips voor training en beweging:

 • Doe elke dag iets actiefs: Een stukje wandelen, naar de supermarkt fietsen, etc.
 • Sport op vaste tijden, zodat je hier een ritme in ontwikkeld.
 • Begin je pas met sporten? Begin klein en ontdek welke sport je leuk vindt.
 • Vergeet niet dat rusten ook heel belangrijk is!

Een positieve mindset tijdens Corona

Corona blijkt niet alleen fysiek maar ook mentaal een grote tol te eisen van heel veel mensen. Eenzaamheid, onzekerheid, innerlijke onrust, verdriet: Heel veel negatieve gevoelens kunnen door Corona en alle getroffen maatregelen worden versterkt. Dat klinkt heel heftig, maar ga eens bij jezelf na: Hoe vaak lees of hoor jij slecht Corona nieuws op een dag? Wanneer heb jij jouw vrienden en familie voor het laatst gezien? Hoe blijf je gezond tijdens corona? Wanneer heb je voor het laatst iets leuks buiten te deur gedaan? Het zijn allemaal dingen die na verloop van tijd dwars kunnen zitten. Daarom is het juist nu belangrijk om actief aan een positieve mindset te werken! Een positieve mindset heeft namelijk direct effect op jouw training en voeding.

Quick tips voor een gezonde mindset:

 • Sta elke dag even stil bij wat er die dag goed is gegaan
 • Vermijd of verminder dingen waar jij stress van krijgt (social media, nieuws, drukke plekken, etc.)
 • Gezond eten, bewegen en goed slapen hebben een positief effect op je mindset.
 • Het is ook zeker oké om een keer een slechte dag te hebben. Sta jezelf dat ook toe en pak het de dag erop weer keihard op!
Bekijk overige berichten