goede voornemens - YOUR physical coach

9 februari, 2019

Waarom goede voornemens bijna altijd mislukken

Als de feestdagen eenmaal achter de rug zijn, komt het dagelijkse ritme weer op gang. Meer bewegen, gezonder eten en minder alcohol drinken staan bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Hoe komt het dan toch dat goede voornemens bijna altijd mislukken?

Daarom mislukken goede voornemens

Voornemens zijn gebaseerd op een einddoel, maar het voelt vaak als een verplichting. Mensen kiezen hun voornemens te vaak op basis van ‘moeten’. Deze verplichting is erg lastig vol te houden. Wanneer je bijvoorbeeld terug komt van een drukke werkdag heb je geen zin meer in die verplichte taak, je wilt iets ‘leuks’ doen.

Nog een reden waarom goede voornemens altijd mislukken, is dat mensen vaak onrealistische doelen opstellen en te hoge verwachtingen hebben van hun goede voornemens. Zo kan bijvoorbeeld je voornemen zijn om af te vallen. Maar hoeveel wil je dan afvallen en in hoeveel weken / maanden wil je dat realiseren? Het liefst wil iedereen het gisteren al, als dat niet kan dan zeker wel binnen een maand of twee. Je wilt er natuurlijk ook niet de rest van het jaar ‘aan vast zitten’. Mooi idee, maar helaas niet realistisch.

Nog een voorbeeld is het goede voornemen om ‘meer genieten van het leven’. Hoewel dit een mooi voornemen is, is het toch erg vaag en niet duidelijk wat en hoe je dat precies gaat doen. Aan het einde van het jaar weet je dan niet eens of je je voornemen nu wel of niet behaald hebt.

Dit is hoe het wél moet

Hoe zorg je er dan voor dat je goede voornemens dit jaar wél gaan lukken?

  • Ga aan de slag met je doelen, stel haalbare doelen op, die je aan het einde van het jaar kunt ‘meten’
  • Zoek een coach, trainer, therapeut om jou te helpen. vaak kan je het niet alleen.
  • Samen met hem / haar stel haalbare doelen op. Wat wil je in 3 maanden, in een halfjaar of in een jaar bereiken?
  • Samen zorg je ervoor dat je niet te snel wordt afgeleid, en zo heb je ook een klankbord als jij denkt dat het minder gaat.
  • Als jij een afspraak hebt met je trainer / coach, heb je die stok achter de deur, en dus meer motivatie om je doel te behalen
  • Zo kan je ook de zogenaamde saboteurs (deze staan meestal dicht bij) makkelijker weerstaan, en zorg JIJ ervoor dat je jouw doelstelling wel haalt.

Wil jij meer weten wat wij YOUR | physical coach voor je kunnen betekenen, hoe wij jou kunnen helpen naar een fit en vitaal leven neem dan contact met ons op en plan een gratis intake.

https://yourphysicalcoach.nl/contact/

Bekijk overige berichten