mindset nicolette - Another Concept

3 februari, 2020

De mindset van Nicolette

Een tijdje geleden hebben we een blog geschreven waar uit wordt gelegd wat een mindset eigenlijk is en hoe je die aan kan passen om je persoonlijke doelen te behalen. Maar hoe zit dat nu met de mindset van de coaches zelf? En hoe gaan zij bijvoorbeeld om met tegenslagen? In deze blog lees je alles over de mindset van Nicolette.

Meet the trainer: Nicolette

Ik ben Nicolette, coach en mede-eigenaar van YOUR l physical coach. Als ik train stel ik bepaalde doelen voor mijzelf, maar ik heb wel een limiet. Wat dat betreft verschilt mijn mindset van die van Ronald, omdat hij zijn doelen altijd afmaakt. Voor mij is dat anders; zodra ik voel dat mijn lichaam niet meer kan, ook al heb ik mijn doelen nog niet behaald, dan doe ik het morgen of overmorgen. Op zo’n moment kan ik dat heel goed los laten. Maar ik maak mijn doel later altijd af.

“Als ik iets echt graag wil, dan kan ik mij daar ook toe zetten”. 

Voeding en verleiding

Ik ben al een tijdje bezig met periodiek vasten. Rond 1 uur ‘s middags eet ik mijn eerste maaltijd. Voor een groot deel eet ik hetzelfde als Ronald; veel eiwitten. Ik eet iets meer koolhydraten, omdat ik merk dat mijn lichaam daar om vraagt. Dat doe ik door af en toe rijst of zoete aardappel te eten.

Ronald en ik leren van elkaars mindset en houden elkaar ook gemotiveerd. Als ik bijvoorbeeld zin heb in iets minder gezonds qua eten, dan houd ik toch rekening met Ronald. Ik probeer hem niet in verleiding te brengen, waardoor ik dan beslis om het niet te doen. Op die manier houden wij elkaar weer op het juiste pad. 

“Wij motiveren elkaar”.

Als ik dan toch iets lekkers wil eten, kies ik bijvoorbeeld pure chocolade in plaats van melkchocolade. Ik ga er wel bewust mee om, maar ook wij hebben onze verleidingen. Als wij bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan, denk dan niet dat we daar met een watertje gaan zitten. 

Als je zelf goed en voldoende eet, dan heb je de behoefte ook niet om ‘slecht’ te eten. Als je begint met iets met suikers, dan blijft je lichaam daar om vragen. Je moet zorgen dat je suikerspiegel stabiel blijft. Als je suikerspiegel op en neer gaat, wordt het verleidelijker om onverstandige keuzes te maken. 

Ik bereid mijn eten vaak voor door middel van food preppen. Hierdoor staat er altijd een maaltijd voor mij klaar met gezonde onbewerkte producten.

Training

Ik train voornamelijk om fit te blijven en dit doe ik zo’n drie tot vier keer per week. Ik sta voor een klas en wil graag dat het mij gemakkelijk af gaat. Het moet niet zo zijn dat ik bepaalde oefeningen zelf niet kan en dat iemand anders die dan voor moet doen. 

Mijn trainingen variëren van een halfuur tot maximaal één uur. De ene keer train ik meer op kracht en de andere keer meer op kracht/uithoudingsvermogen. Lunges en dumbbell presses doe ik het liefst en ik word gelukkiger van wall balls en kettlebell oefeningen dan van roeien of fietsen. Het gaat erom dat ik lekker bezig wil zijn en dat ik me lekker voel!

 

Meer weten over onze trainingen? Plan een gratis intake in!

Bekijk overige berichten