mindset van judith foto

16 maart, 2020

De mindset van trainer Judith

Meet the trainer: Judith

Ik ben Judith Bosker, Small Group Trainer bij YOUR | physical coach. Ik heb jarenlang atletiek op het hoogste niveau gedaan. De 60 en 100 meter sprint zijn echt mijn ding. Als trainer bij YOUR | physical coach zie ik het als een uitdaging om persoonlijke ontwikkeling bij mensen te stimuleren.

Je zou mij kunnen omschrijven als perfectionist. Dat is een mooie en soms ook een vervelende eigenschap. Ik ben een doorzetter die niet snel opgeeft, maar ik ken ook het gevoel dat dingen nooit goed genoeg zijn. Dat laatste heb ik mij de afgelopen jaren afgeleerd, want goed is goed genoeg. Zo heb ik een sterkere mindset opgebouwd.

Om een sterkere mindset te hebben leer ik ook graag iedere dag iets nieuws. Zo heb ik vandaag bijvoorbeeld geleerd hoe ik een snatch goed diep kan opvangen in mijn eigen training. Ik geloof erin dat je altijd nieuwe dingen kan leren, zolang je je hiervoor openstelt. Bij leren hoort echter af en toe ‘fouten’ maken. Ik zie fouten maken niet als falen, maar als een stap in het leerproces. Wat vandaag niet lukt, lukt een andere keer misschien wel. Zolang je blijft oefenen en niet opgeeft. Dat zorgt voor een sterkere mindset.

Mijn training

Trainen vind ik een van de leukste dingen die er is. Het is een uitlaatklep die ik echt nodig heb. Ik geniet enorm van het gevoel helemaal in je lijf te zitten en alle andere gedachten en gevoelens los te kunnen laten. Eigenlijk heb ik ook altijd zin om te trainen. Natuurlijk is het soms wel zwaar. Dat zie ik als een uitdaging en vind de training dan vaak zelfs nog leuker!

Ik train altijd onder een schema, zodat ik een doel heb om naartoe te werken. Daarnaast train ik in een golfbeweging. Dit wil zeggen dat ik trainingsdagen afwissel met rustdagen en de intensiteit van mijn trainingen varieert. Juist die rust is erg belangrijk, vooral voor een sterkere mindset. Je kunt niet altijd gas geven, je hebt ook tijd nodig om te herstellen. Dat geldt zeker voor trainen, maar eigenlijk voor alles in je leven.

Op dit moment doe ik 3 keer in de week sprinttraining en 2 keer in de week krachttraining. De start en de eerste 4 passen in een sprint, waarin alles draait om zoveel mogelijk snelheid maken, vind ik geweldig. Deze explosiviteit zoek ik ook in mijn krachttraining op, bijvoorbeeld met explosieve kettlebell swings.

Voeding is voor mij een leerproces

Ik ben heel lang heel strikt en hard voor mezelf geweest op het gebied van voeding. Maar ik merkte dat dit helemaal niet voor mij werkte. Daarom ben ik nu iets zachter voor mezelf. Ik ken mijn lichaam en weet wat het nodig heeft. Dit stimuleert een sterkere mindset.

Zo heb ik door de jaren heel al ontzettend veel qua voeding geprobeerd, van een paleo eetschema tot aan suikervrij eten. Hoewel dit niets voor mij was, ben ik er zo wel achter gekomen op welke voeding mijn lichaam wel of juist niet goed reageert. Zo drink ik al jarenlang geen koemelk meer en eet ik zo min mogelijk rood vlees en bewerkte tarwe. Wat goed voor mij werkt is intermittent fasting. Ook hier heb je een sterkere mindset nodig. Hierin was ik eerst ook heel streng voor mezelf. Nu kan ik daar flexibeler mee omgaan. Het komt erop neer dat ik pas begin met eten als ik echt honger heb. Na een tijdsframe van 8 uur stop ik met eten, tenzij ik door het geven van trainingen of andere events hiermee in de knoei kom.

Ik eet veel groenten en fruit (zo’n 450 – 600 gram per dag) om voldoende vezels binnen te krijgen. Ook bevat mijn maaltijd bijna altijd een gezonde koolhydraatbron. Af en toe eet ik ook vlees of vette vis, maar ik eet voornamelijk vegetarisch en weinig ei. Bijna alle producten die ik in huis haal zijn vers en biologisch verbouwd. Deze producten hebben niet alleen veel meer smaak, maar bevatten ook meer vitaminen en mineralen doordat ze groeien op grond die beter is gevoed.

Wat ik je wil meegeven

Een van de belangrijkste dingen vind ik om je eigen lichaam te leren kennen. Als je bij jezelf aanvoelt wat goed voelt, dan kun je enorm groeien. Dat geldt zowel voor fysieke als mentale groei en uiteindelijk een sterkere mindset. Blijf bij jezelf, maar probeer ook af en toe iets nieuws uit om jezelf te blijven triggeren!

Lees ook de mindset van Nicolette en van Ronald!

 

Meer weten over onze trainingen? Plan een gratis intake in!

Bekijk overige berichten